Policie řešila tři případy opilých řidičů. Všichni nadýchali více než dvě promile

124
Nehoda mezi obcemi Drahany a Bousín | foto Police ČR

Celkem tři případy s opilými řidiči řešili v pondělí 16. srpna policisté na Prostějovsku. Ani při jedné havárii nedošlo k závažným zraněním. Všechny případy nyní policie řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

První z trojice řidičů byl dvaapadesátiletý muž. Řidič se svým vozem boural na silnic mezi obcemi Drahany a Bousín. „Šofér s nákladním vozem nejprve najel na pravou krajnici a poté do protisměru, kde vlevo mimo silnici havaroval. Po nárazu do krajnice byl vůz odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde ještě bokem narazil do stromu,“ popsala havárii policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Při kontrole nadýchal řidič 4,15 promile. Záchranáři ho poté převezli na ošetření do nemocnice. Nikdo další nebyl zraněn.

K dalšímu incidentu došlo přímo v Prostějově ve Studentské ulici. Řidič, který měl celé tři promile poškodil při parkování zaparkované auto a způsobil škodu 15 tisíc korun.

Do třetice šlo o běžnou bezpečnostní kontrolu, při které policie zastavila šestapadesátiletého muže. „Opakovaně mu naměřili hodnoty okolo 2,2 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a policistům přiznal vypití sedmi panáků vodky v průběhu večera,“ doplnila Vybíhalová.