Počasí na víkend: Olomoucký kraj o víkendu čeká oblačnost, místy se vyskytnou přeháňky

271

Třetí zářijový víkend přinese do Olomouckého kraje oblaka a místy přeháňky. Počasí se má umoudřit až během nedělního odpoledne, kdy budou srážky a oblačnost ubývat. Máme pro vás připravenou předpověď počasí na jednotlivé dny blížícího se víkendu.

Již během páteční noci bude oblačno až zataženo, navíc se na většině území kraje očekává déšť nebo přeháňky. V průběhu pátečního dne očekáváme přetrvávající oblačnost, nevyhneme se ani dešťovým přeháňkám. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 18 až 21 °C, na horách pak od 11 do 15 °C.

Podobná předpověď počasí je také na „Kryštofa“. V sobotu 18. září se oblačnosti ani přeháněk nezbavíme. Nejvyšší denní teploty klesnou oproti pátku na 16 až 20 °C. Vanout bude mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Výraznější ochlazení nás čeká v neděli, kdy se maximální teploty vyšplhají na 17 °C. Se závěrem víkendu bude přetrvávat oblačno až zataženo, místy může přijít i déšť. Během dne pak očekáváme ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Počasí na víkend skvěle vystihuje pranostika z 16. září, kdy má svátek sv. Ludmila – Ludmila, patronka česká – po létu se stýská.