Revitalizace Pivovarského rybníčku v Prostějově se blíží

105

Pivovarský rybníček ve Vrahovicích čeká revitalizace, Prostějov schválil zadávací řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce. Projekt je ve fázi podané žádosti o vydání společného povolení na Odbor životního prostředí. Vizualizace jsou již hotové.

Během revitalizace dojde k opravě výtoku nádrže, včetně výpustného zařízení. Odtěží se sediment z celé plochy nádrže a břehy budou opevněny rovnaninou z lomového kamene. Pro rekreaci se vytvoří brouzdaliště se zpevněným dnem a s nášlapnými kameny vystupujícími nad vodní hladinu. Do brouzdaliště povedou betonové schody.

„K dispozici bude nový mobiliář – jak nové lavičky, tak také pochopitelně i odpadkové koše. Pevně věřím, že se toto místo změní tak, aby zde lidé mohli trávit volný čas, aby tento kus přírody byl místem, kam budou lidé rádi chodit,“ věří náměstkyně primátora Milada Sokolová zodpovědná za životní prostředí.

Město věří, že zde lidé budou moci relaxovat a trávit volný čas. V plánu má řešit celou okolní lokalitu.

„Souběžně s touto revitalizací se připravuje projekt na novou cyklostezku od Olomoucké ulice směr  rybníček – mimo komunikaci Říční, dále rozšíření komunikace kolem občerstvení Na Rybníčku, revitalizaci sídliště Svornosti, rozšíření železničního přejezdu u Myší díry ve spolupráci se Správou železnic a revitalizaci parčíku u rybníčku ve Vrahovicích,“ doplnil rozsah budoucích kroků náměstek primátora Jiří Rozehnal, který se stará o stavební rozvoj a investice města.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 12,4 milionu korun. Revitalizace by měla začít v prosinci roku 2021 a do konce srpna roku 2022 by mělo být hotovo. Během října se vyhlásí výběrové řízení na dodavatele stavby. Projektovou dokumentaci vytvořila společnost Regioprojekt Brno.