Komunikace mezi záchrannou službou a nemocnicemi se zlepší díky SMART projektu

194

Lepší a efektivnější má být komunikace mezi záchrannou službou a poskytovateli akutní lůžkové péče. Obě složky jsou součástí SMART projektu, který umožňuje sdílení zdravotnické dokumentace pacientů mezi Zdravotnickou záchrannou službou Olomouckého kraje a nemocnicemi v Jeseníku, Hranicích a Šumperku.

„Jedná se o dílčí projekt v rámci konceptu Smart Region Olomoucký kraj. Do současné chvíle probíhala elektronická výměna zdravotnické dokumentace mezi záchrannou službou a jen některými vybranými poskytovateli lůžkové péče v našem kraji. Tímto projektem rozšíříme systém sdílení dat o pacientech na všechny relevantní poskytovatele akutní lůžkové péče v regionu. Sjednotíme tak systém přenosu těchto důležitých informací v celém kraji,“ uvedla Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, IT a Smart region.

Aktuálně je součástí projektu fakultní a vojenská nemocnice v Olomouc, nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku. V budoucnu se má zapojit Odborný léčebný ústav Paseka, kde se léčí pacienti s následky nemoci covid-19.