Muž při couvání opakovaně narážel do vedlejšího auta. Z místa nehody ujel

129
Foto PČR

V pondělí 1. listopadu po druhé hodině odpoledne vyjížděli přerovští policisté k dopravní nehodě v obci na Přerovsku. Muž při couvání opakovaně narážel do vedlejšího auta v jehož nákladním prostoru se nacházel řidič. Muž, který boural po krátké konverzaci ujel. Hrozí mu pokuta a zákaz činnosti.

Osmašedesátiletý řidič osobního automobilu při vycouvávání z parkovacího místa opakovaně narážel levou zadní částí svého vozidla do vedle stojící dodávky. V nákladním prostoru dodávky se nacházel její dvaadvacetiletý řidič.

„Starší z řidičů po krátké slovní konverzaci s mladším mužem z místa dopravní nehody ujel. Policisté jej však do několika minut vypátrali v místě jeho bydliště a dechovou zkouškou u něj naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se však odmítl podrobit. Žádná ze zúčastněných osob nebyla zraněna a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 40 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté dopravní nehodu a souvislosti vyhodnotili jako několik přestupků podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Řidiči nyní hrozí pokuta v rozmezí pětadvacet až padesát tisíc korun a zákaz činnosti.