Dva na jednoho. Mladíka oloupili ve vlaku

103
Ilustrační foto Pixabay.com

Mladistvého hocha oloupili dva muži ve vlaku na cestě z Prostějova do Brna. Přistoupili k němu a srazili ho na podlahu. Poté mu vzali elektronickou cigaretu, peněženku a prohledali jeho cestovní vak. O tři hodiny později je dopadla policie. Případ se odehrál v neděli 7. listopadu v podvečer.

Mladistvý hoch si stoupl ke dveřím posledního vagónu, když k němu před zastávkou Nezamyslice přistoupili dva cizí muži, jeden ještě nedosáhl plnoletosti. Nečekaně mladíka srazili na podlahu úderem do hrudníku.

„Při pádu mu vypadala z kapsy elektronická cigareta a peněženka. Obě tyto věci si útočníci vzali a využili strachu napadeného. Vyhrožovali mu, že pokud jim nedá i cestovní vak, tak to s ním nedopadne dobře. Chlapce tím přinutili, aby udělal to, čeho se dožadovali. Vak prohledali a sebrali mu z něho přenosný bluetooth reproduktor,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Z peněženky si dva pachatelé vzali 50 korun a vak i s peněženkou zahodili. Způsobili škodu 3 650 korun. V Nezamyslicích mladík vystoupil a loupež oznámil policii, pachatelé jeli vlakem dál.

„Ihned se rozjelo šetření celého případu a na základě zjištěných okolností a výpovědí se podařilo pachatele zadržet nedaleko nádraží v Ivanovicích na Hané i s odcizeným reproduktorem. Ani jeden z nich nezapíral a k napadení a okradení hocha se doznali,“ popsala Zajícová.

Pachatelé nebyli pod vlivem drog ani alkoholu. V policejní cele zůstali přes noc a poté byli propuštěni na svobodu se zápisem v rejstříku trestů pro méně závažnou trestnou činnost.