Policie hledá svědky nehody v Přerově. Došlo ke střetu cyklistky a auta

87
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR

Na křižovatce naproti autobusovému nádraží v Přerově došlo 18. ledna v 10:05 hodin k nehodě cyklistky a osobního auta Peugeot 308. Při nehodě se cyklistka vážně zranila. Nehodu šetří kriminální policie a hledá svědky.

Nehoda se stala na tříramenné křižovatce ulic Tovární a Nádražní. „Řidič vozidla Peugeot 308 jel od ulice Nádražní a odbočil vpravo na hlavní pozemní komunikaci ulici Tovární a přehlédl z levé strany jedoucí cyklistku, která jela ve směru od hypermarketu Albert směrem k vlakovému nádraží. Žena již nestihla dostatečně rychle na danou situaci zareagovat, narazila pravou stranou řídítek do levé zadní části auta a vážně se zranila,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místě se nacházela svědkyně, která označila vozidlo, jež cyklistku srazilo. Po příjezdu IZS však místo nehody opustila. Policie žádá tuto svědkyni a případné další svědky, aby se obrátili na policii na lince 158 nebo na číslech 974 778 456 a 974 778 456.

Nehodu šetří služba kriminální policie a vyšetřování a v souvislosti s ní byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Zajícová.