V Nemocnici AGEL Jeseník probíhá rekonstrukce lůžkové části. Má přinést komfortnější zázemí pro pacienty

161
Foto: Nemocnice AGEL Jeseník

První fáze rozsáhlé rekonstrukce lůžkového pavilonu započala v Nemocnici AGEL Jeseník. V pavilonu se nachází chirurgické, interní a dětské oddělní, hemodialyzační stanice a ambulantní provozy interny. Celá rekonstrukce má stát 8 milionů korun a bude dokončena do konce dubna.

Začátkem února nemocnice zahájila rekonstrukci vodovodních a odpadních rozvodů. „Jedná se o kompletní páteřní rozvod pod lůžkovým pavilonem a v kolektoru pod chirurgickým pavilonem. Tato část byla již dokončena. Od 21. února jsou postupně vyměňovány veškeré rozvody vody a odpadů v lůžkovém pavilonu, který bude postupně odstavován tak, aby došlo k co nejmenšímu omezení zdravotní péče,” uvedl Petr Skipala, vedoucí technického úseku Nemocnice AGEL Jeseník.

První fáze má skončit do konce dubna. Na lůžkových odděleních proběhne kompletní rekonstrukce toalet a vybudují se další dva nadstandartní pokoje na každém oddělní. Následovat bude výměna oken a zateplení pláště celého pavilonu. „Neméně důležitou plánovanou investicí letošního roku je pořízení nového CT přístroje,“ dodal Skipala.

Jesenická nemocnice AGEL je jedinou v regionu, která poskytuje akutní lůžkovou i ambulantní zdravotní péči ve všech základních oborech zdravotnictví.