FOTO: Bývalá cihelna v Lošticích projde změnou, podívejte se na vizualizace

233
Bývalá cihelna, zdroj: Google Maps

V bývalé cihelně v Lošticích bude průmyslový areál společnosti ZLKL (Závody lehkých konstrukcí Loštice). Prostory bývalé cihelny se tak celé přestaví. Původní plány byly navrženy už v roce 2021, nyní však došlo k několika změnám.

„Původní haly výrobního areálu cihelny zůstaly zachovány a nedochází k jejich demolici, důvodem je požadavek města využít tuto část areálu pouze jako plochy skladovací bez možnosti využití tohoto prostoru pro vlastní průmyslovou výrobu. Důvodem požadavku bylo přemístění výroby co nejdále od obytných domů, z tohoto důvodu nedošlo k odstranění hal pouze k jejich opláštění,“ uvedla mluvčí Loštic Šárka Havelková Seifertová.

Původní plán zahrnoval příjezdovou cestu k parkovacím plochám z ulice Olomoucká, nový plán ale počítá s cestou od ulice Palonínská. Při původním řešení došlo k chybě, kdy nebyla zachována příjezdová cesta z ulice Olomoucké k domu č. p. 406, nové řešení zahrnuje zachování příjezdu.

Z ulice Palonínská také dojde k uzavření areálu betonovým plotem s bránou, která bude využívaná jen v nejnutnějších případech.