Přerov je druhé nejpřátelštější město k rodinám s dětmi v republice

175

Celostátní soutěž Obec přátelská k rodině, kterou vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, zná své vítěze. Za realizaci a podporu aktivit, které spočívají v posílení prostředí přátelského k rodinám, podporu mezigeneračního soužití a nabídku trávení volného času, získávají ocenění finanční dotace. Na ty dosáhla z Olomouckého kraje například obec Křtomil, Vrchoslavice nebo právě Přerov, který se ve své kategorii umístil na druhém místě za jednou z městských částí Plzně.

„Umístění v soutěži je potvrzením toho, že věnovat se rodinám s dětmi a snažit se o to, aby se jim v Přerově dobře žilo, je správná cesta. Město každoročně investuje desítky milionů do modernizace škol a školských zařízení, buduje nová hřiště, ale nezapomíná ani na volnočasové vyžití. Město připravuje v průběhu celého roku různé akce a je důležité, že děti i jejich rodiče o ně mají zájem, vyhledávají je a užívají si společné chvíle,“ řekl pro web města Přerov náměstek primátora Petr Kouba.

Přerov si tak za umístění přilepšil o 650 tisíc korun. Město chce ve své práci pokračovat a připravuje do konce roku další akce, které budou pořádány pro rodiny s dětmi. „Ve středu 29. června v Michalově proběhne komponovaný program se slibným názvem „Hurá na prázdniny“. Pro děti je připravený skákací hrad, malování na obličej, soutěže, výletní vláček a další překvapení,“ láká k účasti vedoucí Odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Letošní ocenění navazuje na předešlý rok, kdy se Přerov umístil v podobné soutěži nazvané Obe přátelská seniorům, tehdy to bylo dokonce první místo. Po získání dotace se senioři zúčastnili kulturních i sportovních akcích v mnohem větší míře než předešlé roky.