Anketa: Komplikují vám výluky dopravu do zaměstnání? Ptali jsme se Olomoučanů   

145
Ilustrační foto DPMO

Olomouc je ve stavu, kde na každém rohu čekají na řidiče všelijaké objížďky, výluky a zdržení na silnicích. Tato situace ovlivňuje každého, kdo se potřebuje denně dopravit do zaměstnání či do školy. Vyrazili jsme do ulic zjistit, jak výluky ovlivňují olomoucké obyvatele.

Alena, účetní

Do práce se dopravuji autem. Já teď jezdím jenom jednu trasu, ale jinak když v Olomouci byly uzavřené různé silnice, tak jsem většinou zjišťovala okolnosti až na místě. Takže ano, ovlivňuje mě to, snažím se to objet. Většinou mi to zabere okolo deseti až patnácti minut, než zjistím, kudy se ta objížďka vede. Ale je pro mě lepší to sledovat na nějakých webech, kde píšou o současných uzavírkách. Co se týká hromadné dopravy, tak se sem tam projedu tramvají, autobusem skoro nejezdím. Ale nejlepší řešení je chodit pěšky.

Jitka, zdravotní sestra

Do práce dojíždím autem, a ta současná dopravní situace v Olomouci mě ovlivňuje hodně. Na cestě tratím až dvacet minut. Kvůli tomu si každý den si musím natočit budíka dřív (smích).

Jan, soudce

K dopravě do zaměstnání využívám auto. Jestli mě nějak ovlivňují objížďky a výluky? No, přemýšlím. Ne. Vůbec. Já jezdím do Přerova, takže na dálnici, a tam nic není.

Josef, popelář

Jezdím městskou hromadnou dopravou. Kvůli výlukám si musím do práce přivstat a do celkové zpoždění vyjde na pět až deset minut. Je to otravné.