Třetici kuchařů, kteří vařili zaměstnancům olomoucké fakultky, uzavřel olomoucký kuchař Jaroslav Klár. Kuchyni v Bistro Nro 66 vyměnil za tu nemocniční 14. listopadu.
„Ráno jsme si dali kafe a zákusek, rozdělili si úkoly a vrhli se na vaření,“ popsal Jaroslav Klár přípravy. „Máte tu moc milý a usměvavý personál. Bylo to moc fajn a připadalo mi to jako bych byl normálně v práci kdekoliv jinde,“ řekl k atmosféře usměvavý kuchtík z dědiny, jak sám sebe Jaroslav Klár označuje. Jídlo také osobně vydával společně s ředitelem FN Olomouc Romanem Havlíkem, který návštěvy předních gastronomů v nemocnici inicioval a osobně dojednal.
Klár je třetím z kuchařů, kteří ve FNOL vařili v rámci akce Na podzim vaří šéfové. Předchozími kuchaři byli Roman Paulus a Přemek Forejt. Tentokrát kuchař zvolil k servírování hovězí po burgundsku s bramborovou kaší a krémové dýňové risotto s karamelizovanými ořechy, zázvorem, pomerančem a parmezánem. Počet jídel opět překonal hranici tří tisíc a zastavil se na 3 100 obědech.
A jak hodnotí spolupráci se známými kuchaři personál nemocnice? „Kuchaři nás pozvali do svých provozů, takže jsme se s nimi před každým vařením u nás seznámili a ta spolupráce byla potom jednodušší a příjemnější. Řekli jsme si co od toho očekáváme a hned jsme si to i vyzkoušeli,“ popisuje šéfkuchařka nemocniční jídelny Simona Grigárková. „Během projektu se celý náš kolektiv semkl a tato zkušenost nás stmelila. Projekt pana ředitele hodnotím pozitivně a musím poděkovat celému týmu Provozu stravování. Byli úžasní,“ zakončuje šéfkuchařka.