Ve středu se uznávaný šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko objevil ve Fakultní nemocnici Olomouc. Měl možnost strávit čas s personálem nemocnice a společně s nimi navařit pro zaměstnance neuvěřitelný počet obědových porcí.
On sám popsal svoje pocity na svém instagramovém profilu. „Naprostý mazec a skvělá zkušenost. Vařil jsem ve FN Olomouc obědy a zrovna 3113 porcí. Třeba jen omáčku jsem dochucoval 20krát. Chtěl bych moc poděkovat, máte moc příjemný personál, bylo o mě královsky postaráno. P.s. Snad jsem si neutrhl ostudu,“ napsal kuchař Forejt.
V letošním roce měli zaměstnanci možnost si užít takový gastronomický zážitek již podruhé. „ Jedná se o takovou tříčlennou fázi. Už jsme takhle spolupracovali s Romanem Paulusem a teď i s Přemkem Forejtem. V plánu je i další vaření, ale s kým vám zatím neprozradím“, uvedl pro Olomoucký Report mluvčí nemocnice Adam Fritscher.
Obědové menu se týkalo tedy jen zaměstnanců. Ti si mohli pochutnat na glazovaném kuřecím prsu na paprice a jako přílohu měli brambory dle Přemka.
„Myslím si, že s tím byli zaměstnanci velmi spokojení. Bylo to takové ozvláštnění dne a od nás jakýsi bonus pro ně. I personál byl nadšený. Měli možnost vidět, jak pracuje uznávaný šéfkuchař a něco se od něj něco přiučit,“ pro Olomoucký Report Adam Fritscher.