Zpravodajský report z Olomouckého kraje

OLOMOUCKÝ KRAJ - Aktuální online zpravodajství Olomouckého Reportu k povodním najdete zde.

PŘEROV - V souvislosti s uplynulými dešti a podmáčením půdy město vydalo nově zákaz vstupu do přírodní rezervace Žebračka. Potrvá do 13. října. Hrozí tu pád stromů.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Zastupitelstvo kraje schválilo finanční pomoc pro zasažené oblasti - postupně rozdělí 250 milionů korun. Pomoc skrz kraj nabízí i veřejnost - na hejtmanství přišlo přes 400 nabídek různé pomoci.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Sledujeme pro vás hladiny řek v Olomouckém kraji i jednání povodňových komisí. Všechny texty Olomouckého Reportu k výstraze najdete zde.

OLOMOUC - Podle odborného výhledu by hladina řeky Moravy v Olomouci měla dosáhnout 3. SPA - tedy ohrožení v úterý a svého maxima ve středu. Ani při své kulminaci by však neměla dosáhnout extrémního stavu.

PŘEROVSKO - Extrémní ohrožení ještě včera hrozilo v Troubkách, kvůli nárůstu hladiny řeky Bečvy. Předpověď se naštěstí zlepšila. Zatápí se jen místa na severu katastru.

LITOVEL - Víc než 2/3 města je pod vodou. Město Litovel je kvůli záplavám úplně zavřené, včetně škol a zdravotnických zařízení. V jednotlivých čtvrtích vypadává proud.

PŘEROVSKO - Jedenáctiletý hnědák Sacamiro, který loni triumfoval s žokejem Janem Faltejskem, se letos slavného dostihu Velké pardubické nezúčastní. Kůň z Beňova na Přerovsku měl přitom účast díky svému vítězství zajištěnou bez nutnosti kvalifikačních závodů. Více zde.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Hejtmanství ocenilo osobnosti v Cenách Olomouckého kraje za přínos v oblasti životního prostředí. Mezi oceněnými je in memoriam Jiří Beneš, Karel Poprach, Střední lesnická škola Hranice a Svazek obcí Mikroregion Mohelnicko.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Sledujeme pro vás hladiny řek v Olomouckém kraji i jednání povodňových komisí. Všechny texty Olomouckého Reportu k výstraze najdete zde.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Sledujeme pro vás hladiny řek v Olomouckém kraji. Na vodních tocích je klid, 1. stupeň povodňové aktivity platí jen na toku Hloučela u vodní nádrže Plumlov. Více zde.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Ve městech zasedají povodňové komise, připravují krizové scénáře a chystají se na možnost povodní. Povodňové komise vyhodnocují dostupné informace. Rozhoduje se i o opatřeních k zvládnutí možné krizové situace. Hejtman Olomouckého kraje uklidnil veřejnost na dnešním jednání. Více zde.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Matematika, hudba nebo sport. Do soutěže Talent roku Olomouckého kraje se letos nominovalo téměř 200 nadějných žáků. Z nich 75 uspělo a získalo ocenění. Více zde.

OLOMOUC - Bývalá kotelna na Trnkově ulici se změní v knihovnu, komunitní centrum a místo pro besedy s venkovním posezením. Hotovo bude příští rok.

OLOMOUC - Otevření nového re-use centra plánuje Charita a technické služby. Lidé zde mohou předat dál věci, které již nepotřebují, ale někomu jinému dál poslouží.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Mají se přihnat extrémní srážky. Dle předpovědi by mohlo od čtvrtka do neděle napršet i přes 100 litrů vody na metr čtvereční.

ZÁBŘEH - Silniční provoz tady zpomalí od konce týdne oprava mostních závěrů a asfaltu na mostu nad železnicí na silnici 44. Hotovo má být za měsíc.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Snaha o obnovu řeky Bečvy. Zástupci kraje, ministři životního prostředí a zemědělství, Agentura ochrany přírody a Povodí Moravy včera podepsali memorandum. Chtějí obnovit přirozenost činností lidí poznamenané řeky.

HRANICE - Rekonstrukce čeká památkově chráněné hranické viadukty. Opraví se v souvislosti s výstavbou vysokorychlostní tratě.

Olomoucký kraj

Voda na ústupu, škody na vzestupu. Obnova postižených oblastí začíná

Zatímco voda ustupuje, úsilí se nyní soustředí na pomoc postiženým oblastem a jejich obyvatele....

Na severu chybí potraviny, drogerie a hygienické potřeby. Potravinová banka vyhlásila sbírku

I v Olomouci mohou lidé přispět do sbírky Potravinové banky Olomouckého kraje a Charity...

Ve dvou třetinách Hanušovic funguje elektřina. Na Jesenicko dorazilo 18 tun humanitární pomoci

Voda z řeky Moravy zaplavila olomoucký Chomoutov. Na Jesenicku se řeší humanitární pomoc, na...

Čtvrt miliardy korun na řešení povodní. Olomoucký kraj částku schválil dnes

V pondělí dopoledne se sešlo krajské zastupitelstvo, které projednalo i uvolnění finančních prostředků na...

Chcete pomoct? Povodňové sbírky běží, pro dobrovolníky existuje formulář

Do nejvíce záplavami zasažených oblastí nyní směřuje pomoc neziskových organizací a dobrovolníků, především na...

Charita zakládá potravinovou sbírku. V Olomouci se zavírají cesty

Povodňová vlna v noci na pondělí dorazila do Litovle a opustila sever Olomouckého kraje....