Startuje přihlašování do třináctého ročníku soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje, do které se mohou zapojit malé a střední podniky se svým potravinářským nebo zemědělským výrobkem. Přihlašování do soutěže končí 25. května.
Značku Regionální potravina obdrží ze všech regionů ČR (mimo Prahu) přibližně stovka výrobků. Jejich výrobky jsou poté propagovány jak v regionu, kde byly vyrobeny, tak na akcích celorepublikového charakteru. Vítězné výrobky se navíc objeví v televizních pořadech jako je Herbář nebo Kluci v akci. Ocenění, platné na dobu čtyř let, je zárukou původu surovin, kvality a poctivé výroby.
Soutěžit mohou zemědělské a potravinářské výrobky v těchto kategoriích:
1. Masné výroby tepelně opracované
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
3. Sýry včetně tvarohu
4. Mléčné výrobky ostatní
5. Pekařské výrobky včetně těstovin
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9. Ostatní
Každý přihlášený výrobek, který chce získat titul Regionální potravina Olomouckého kraje, musí splňovat několik kritérii. Předně musí být vyrobený na území kraje, ve kterém se ocenění uděluje. Potravina musí obsahovat 70 % surovin pocházejících z Olomouckého kraje. Do jedné kategorie může každý výrobce přihlásit maximálně 5 výrobků.
Co je Regionální potravina? Soutěž Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství ČR určené na…
Zveřejnil(a) Regionální potravina Olomouckého kraje dne Středa 6. dubna 2022
Zájemci se do soutěže mohou přihlásit až do 25. května 2022. Více o celé soutěži najdete ZDE.