Jestli přijede letos svatý Martin na bílém koni, to zatím nevíme. Jisté ovšem je, že si i v Olomouci budete moct pochutnat na tradiční svatomartinské huse na sto a jeden způsob. Kterému podniku dáte přednost?
Seznam restaurací a podniků, kde si oblíbený pokrm dáte, se každým rokem rozšiřuje. Vybírat můžete i z širší cenové nabídky. Pokud zamíříte do Bistra Paulus, pochutnáte si na konfitovaném husím stehně se zelím z červené řepy a bramborových nocích za 499 korun. Zato ve Svatováclavském pivovaru si dáte pečené husí stehno s červeným zelím s jablky a brusinkami a houskovým knedlíkem nebo bramborovými lokši za 399 korun.
Málokterý podnik navíc nabízí svatomartinské menu jen o svátku sv. Martina, který tentokrát připadá na pátek 11. listopadu. Některé restaurace cílí na gurmány už od začátku týdne a liší se i konec nabídky svatomartinských pochoutek. Matadorem je letos Hostinec Chomout, který nabízí menu svatého Martina až do 20. listopadu.
7. – 13. listopadu
Lobster Family Restaurant
Bistro Helen
Bistro Paulus
8. – 13. listopadu
Moravská restaurace
Caffe Opera
9. – 11. listopadu
Restaurace Aquapark
9. – 12. listopadu
Morgan’s Restaurant
Nutrend World
10. – 12. listopadu
Restaurace a pizzerie U Kristýna
Restaurace U Rytíře
10. – 13. listopadu
Grill Pub Svoboda „Pod Lipami“
Svatováclavský pivovar
Hanácká hospoda
Restaurace Stodola
Potrefená husa
Restaurace a Penzion U Klásků
11. listopadu
Bounty Rock Cafe
11. a 12. listopadu
Restaurace Na Dlouhé
11. – 13. listopadu
Long Story Short Eatery & Bakery
olomoucké Poděbrady
Café Restaurant Caesar
Hostinec Dolní Bouda
American Grill Bar
Restaurace Sokolka
Restaurace U Kapličky
Penzion a restaurace Fojtství
11. – 20. listopadu
Hostinec Chomout
12. a 13. listopadu
Restaurace Na hřišti Hněvotín