Páteční oběd byl pro zaměstnance Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) doslova gastronomickým zážitkem. Obědové menu si totiž pro ně uvařil kuchař Roman Paulus. Další osobnosti gastronomie budou následovat.
Dýňové kari s cizrnou a kokosovým mlékem a s krůtím masem nebo tofu, takové menu pro zaměstnance nemocnice Paulus vymyslel. Společně ve spolupráci s personál stravovacího provozu připravil více než 2200 porcí. „Zatímco pro kuchaře největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě jde o běžné kvantum, známý šéfkuchař, gastronom, lektor a autor kuchařek přiznal, že tento počet vydaných jídel je pro něj rekordní,“ píše se na webu nemocnice.
Roman Paulus ovšem nebude posledním kuchařem, který zaměstnancům FNOL uvaří, další na řadě je totiž Přemek Forejt, s dalšími osobnostmi gastronomie se jedná. „Jejich osobní účast a autorský vklad jsou určitým poděkováním kolektivu našeho Provozu stravování. Víme, že svou práci dělají skvěle a fakt, že se k nim přidávají dobrovolně a rádi opravdoví mistři jejich oboru, je toho dalším důkazem. Zároveň i pro renomované šéfkuchaře může být vaření v kuchyni pro stovky strávníků ve specifickém zdravotnickém prostředí zajímavou zkušeností,“ řekl ředitel nemocnice Roman Havlík, který návštěvy hvězdných kuchařů dojednal.