Společnost Entree Gastronomy, která v Olomouci provozuje restauraci Entrée pod vedením šéfkuchaře Přemka Forejta, v roce 2022 zvýšila tržby o 80 procent bezmála na 65 milionů korun z 36 milionů v roce 2021. Její předloňské tržby tak výrazně převýšily výnosy v roce 2019, kdy provoz restaurací neovlivňovala pandemie koronaviru.
Gastronomický podnik Entrée tehdy utržil 44,5 milionu korun. Zisk společnosti Entree Gastronomy v roce 2022 klesl o 720 tisíc korun na 10,23 milionu korun z 10,95 milionu korun v roce 2021. Informace pochází z výroční zprávy Entree Gastronomy.
Vedení společnosti Entree Gastronomy ve výroční zprávě uvedlo, že v roce 2022 už hospodaření firmy negativně neovlivňovala pandemie koronaviru a související preventivní opatření, kvůli kterým musela být v roce 2021 restaurace Entrée od ledna do května uzavřena. „Společnost již mohla provozovat svou činnost nepřetržitě,“ stojí ve výroční zprávě. V roce 2021 tržby společnosti Entree Gastronomy vzrostly na 36 milionů korun z 32,4 milionu korun v roce 2020, kdy propukla pandemie koronaviru a preventivní opatření byla nejpřísnější.
Restaurace Entrée má zhruba sedm desítek míst a od podzimu 2015 funguje v opravené budově bývalého Hodolanského divadla v okrajové části Olomouce. Díky šéfkuchaři Forejtovi si získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Personál měsíčně obslouží zhruba 2 tisíce hostů. Přibližně 80 procent hostů restaurace Entrée pochází z tuzemska a pětina ze zahraničí. Firmu Entree Gastronomy, která loni zaměstnávala 39 pracovníků, vlastní podnikatel Josef Endl.