František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Přinášíme vám v novém seriálu další z italských receptů, které můžete vyzkoušet i vy sami.
Gnocchi s pancettou, mascarpone a rozmarýnem
800 G GNOCCHI
50 G ŠALOTKA
160 G PANCETTA
200 G MASCARPONE
1 DCL SMETANA
1 KS SNÍTKA ROZMARÝNU
Lehce orestujeme šalotku na oleji, přidáme mascarpone a smetanu a vytvoříme krémovou omáčku. Zasypeme rozmarýnem a dochutíme solí a pepřem. V rendlíku orestujeme hranolky pancetty dozlatova. Do omáčky přidáme uvařené gnocchi, a vše promícháme. Dáme na talíř a dozdobíme opečenou slaninou.