František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Než začal pracovat v Lobsteru, získával zkušenosti třeba v pražských podnicích sítě Ambiente, nebo na stážích v Řecku a Itálii.
A čím je typická kuchyně Lobsteru? Snaží se držet toho, jak o gastronomii přemýšlejí Italové – jednoduchá jídla, kvalitní suroviny, dodržení receptur. Spousta ingrediencí – olej, rajčata, mouky, mozzarellu, uzeniny, tuňáka – se vozí z Itálie, těstoviny a omáčky si kuchaři připravují sami. Lobster sází také na kvalitní dodavatele stařeného hovězího masa a ryb. To vše společně s pizzou tvoří základ kuchyně.
František Apeninský poloostrov přímo miluje. A co se mu vybaví, když se řekne pravá Itálie? „Vynikající pizza, domácí těstoviny, čerstvé mořské plody, kvalitní rajčata, sýry, antipasti, marinovaná zelenina. Itálie je naprosto geniální, třeba francouzská kuchyně nemá takovou lehkost. Italové prostě mají takovou mentalitu – nestresují se, milují jídlo, děti, kávu, a velké rodinné večeře u obřího stolu. To mám moc rád i já,“ říká šéfkuchař.
Pokud máte rádi Itálii a její gastronomii i vy, vyzkoušejte recepty, podle kterých se vaří v Lobster family restaurant. Jak říká František, jsou jednoduché, rychlé na přípravu a vaše rodina i přátelé budou tato jídla zbožňovat. V dalších dílech tohoto prázdninového seriálu je můžete vyzkoušet s námi!