František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Přinášíme vám v novém seriálu další z italských receptů, které můžete vyzkoušet i vy sami.
Pečená pražma na sicilský způsob, řapíkatý celer, cherry rajčata, chilli (4 porce)
4 KS OČIŠTĚNÁ PRAŽMA
3 KS ČERVENÁ CIBULE
200 G ŘAPÍKATÝ CELER
200 G CHERRY RAJČATA
2 KS ČERSTVÉ CHILLI
OLIVOVÝ OLEJ
BYLINKY A PETRŽELKA
MASOVÝ VÝVAR
Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata přepůlíme a řapík nakrájíme na plátky. V malém hrnci zarestujeme cibuli společně s celerem a přidáme rajčata a chilli. Potom vše dáme do malého pekáče a nahoru položíme nasolené a očištěné ryby. Podlijeme vývarem a dáme do trouby péct na 220 °C přibližně na 15 minut.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.