František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Přinášíme vám v novém seriálu další z italských receptů, které můžete vyzkoušet i vy sami.
Telecí tatarák, kaparová majonéza (4 porce)
600 G TELECÍ SVÍČKOVÁ
40 G ŠALOTKA
200 G DOMÁCÍ MAJONÉZA
60 G KAPARY V NÁLEVU
CITRON
OLIVOVÝ OLEJ
SŮL
PEPŘ
BYLINKY NA OZDOBU
Telecí maso očistíme a nahrubo nasekáme nožem. šalotku nasekáme na jemnou a zamícháme společně s telecím masem. Ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.
Kapary nasekáme a zamícháme do majonézy, část kapar si necháme na ozdobu. Dochutíme. Na talíři naservírujeme tatarák, dozdobíme majonézou, kapary, čerstvými bylinkami a kůrou z citrónu.