František Pospíšil již třetím rokem vede jednu z nejvyhlášenějších italských restaurací v Olomouci i regionu. V Lobster family restaurant má na starost dohled nad kvalitními surovinami, dodržování receptur jídel i přípravu pravé neapolské pizzy, která je spolu s vlastními těstovinami vlajkovou lodí podniku. A samozřejmě řídí tým 30 lidí, bez kterých by restaurace neudržela kvalitu jídel a servisu i dobré jméno. Přinášíme vám v novém seriálu první z italských receptů, které můžete vyzkoušet i vy sami.
Spaghetti Amatriciana rajčaty a česnekem (4 porce)
640 G ČERSTVÝCH TĚSTOVIN
400 G DRCENÁ RAJČATA
160 G PANCETTA
50 G CHILLI ČERSTVÉ
2 DCL BÍLÉ VÍNO
120 G OVČÍ SÝR PECORINO
OLIVOVÝ OLEJ
Na studenou pánev dáme pancettu nakrájenou na kostičky a pomalu restujeme do křupava. Přihodíme nasekané chilli a ještě chvíli opékáme. Zalijeme bílým vínem a zredukujeme. Přidáme drcená rajčata a vše dohromady svaříme na hustou omáčku. Zamícháme s uvařenou pastou. V závěru zasypeme ovčím sýrem a zakápneme olivovým olejem.