Třetí březnový víkend patří v Bistru Helen japonské kuchyni. Šéfkuchař Tom Juřík pozval do Helen Mišo Nestora z Telegraph Cafe, který jí umí jako málokdo v regionu. Přijďte v sobotu 18. 3. celý den na Ramen pop up, nebo o den později na nedělní brunch s chutí Japonska.
V sobotu vás čekají tři druhy dlouho tažené japonské nudlové polévky ramen, které doplní maso, zelenina a tradiční východoasijské ingredience – např. řasy, výhonky, jarní cibulka, čajová vejce nebo sójová omáčka. V nabídce bude vepřový ramen s porchettou, hovězí s morkovou kostí a gyózou a veggie ramen se zeleninou a dýní. Kdo nemusí polévku, určitě ocení grilované krevety s koriandrovou rýží, mangem, chilli a česnekem.
Při nedělním brunchi najdete v menu vedle vašich oblíbených benediktů na tři způsoby (včetně vege verze) taky lososovou rolku v tempuře, polévku tom yum, vepřový bok v teryiaki omáčce s krevetami a jasmínovou rýží nebo oblíbený dezert matcha cheescake.
„Život bez vášně je jako rámen bez poctivého vývaru, prostě o ničem,“ říká Mišo. Od střední školy jde za svým cílem – stát se sushi masterem a šéfkuchařem asijské restaurace. Po cestě k cíli se potkává i s gastronomií dalších částí světa. Miluje spojování klasických kuchyní různých zemí s chutěmi Asie. Před Telegraphem působil v olomouckém projektu Fishi Sushi.