Olomoucké Bistro Helen zabodovalo v prestižní publikaci Nejlepší restaurace vydavatelského domu TopLife Czech, který již devátým rokem mapuje domácí gastronomickou scénu. Stylová restaurace, která klade důraz na lokální suroviny, výrobu vlastních produktů a zdravý životní styl, se dostala mezi stovku nejlepších gastro podniků v Česku.
Do výběru, kde převládají především pražské restaurace (např. U malířů, Terasa u Zlaté studny, V Zátiší, Field, La Degustation Boheme Bourgeouise, Eska, La Veranda), se kromě Bistra Helen zařadila z Olomouce i vyhlášená restaurace Entrée. „Je to velmi milé a nečekané ocenění práce našeho týmu. Otvírali jsme v březnu 2020, kdy startovalaprvní vlna epidemie covidu, a od počátku se k nám štěstěna točila zády. Jsem ráda, že si naše autentická kuchyně v zajímavém a inspirativním prostředí získala svoje příznivce i ocenění odborníků,“ řekla majitelka podniku Helena Morávková.
Publikace Nejlepší restaurace je nejprestižnějším českým průvodcem gastronomií a vychází každý rok. Nezávislí inspektoři anonymně navštěvují restaurace a bistra a hodnotí je podle řady kritérií, mezi jinými třeba nabídky jídla a pití, interiéru, prostředí či obsluhy. Bistro Helen, které sídlí v nejvyšším patře Galerie Šantovka, získalo jako nováček výběru ocenění Tip roku 2022, dříve hodnocené podniky si odnášejí od jednoho do tří zlatých lvů (podobně jako u michelinských hvězd).
Bistro Helen není jen restaurací a kavárnou, kde kuchaři a cukráři připravují s důvtipem moderní jídla ze sezónních surovin a z nabídky od lokálních farmářů, ale také inspirativním prostředím pro nejrůznější setkání. Během roku se zde konají také nejrůznější workshopy nebo zajímavé přednášky. Více informací o Bistru Helen najdete na www.helen.cz