Brzy oslaví rok od otevření, nyní se připravují na podzimní nabídku. Řeč je o podniku Bombay Express, olomoucké pobočce, která se nachází v jídelní zóně Galerie Šantovka, na podzim začne připravovat dýňové menu a taky novinku indickou placku Dosa.
„Na podzim a zimu chystáme novinky. Konkrétně dýňové denní menu, a součástí novinek bude i wrap a jihoindická placka dosa,“ popisuje Ivana Pánková za olomouckou pobočku Bombay Express.
Manželé Pánkovi uplatňují v Olomouci zkušenosti z provozu jejich první pobočky, která se nachází v Plzni. Z deseti poboček značky Bombay Express mají na starosti dvě z nich.
Olomoucká pobočka v listopadu oslaví první rok od svého otevření. Během té doby už stihla zažít i šestiměsíční přestavbu jídelního koutu v Šantovce, který se nyní v sobotu otevřel, a tak i Bombay Express láká širokou veřejnost k ochutnávce autentické indické kuchyně.
„V letním období nemáme problém vyjet za zákazníkem ven. Byli jsme teď k vidění na různých festivalech, šlo třeba o Prima Fresh festival, Beats for Love, byli jsme na plzeňském Majálesu, ale i na Šantovka Family Day ve Smetanových sadech. Snad příští rok vyjdou třeba Colours of Ostrava,“ říká Pánková.
Podzimní menu bude dýňové
K podzimu bezpochyby patří dýně, a tak i v Bombay Express mohou zákazníci ochutnat podobná jídla. Součástí limitované denní nabídky bude dýňové kari s kokosovým dalem (dal = luštěninová příloha) nebo kuřecí maso v krémové špenátové omáčce s dýňovou přílohou a sezónní polévky.
„Na oslavu prvního roku chystáme balonkovou výzdobu i sladké překvapení jako dárek při nákupu jídla,“ vysvětluje Pánková, zatímco popisuje, jak s manželem rozjeli byznys, který vrací jejich zákazníky na dovolenou v Asii. „Je to propojené, manželův táta začal pracovat v devadesátkách s nábytkem. Dodávali komerční interiéry pro pobočky v obchodních centrech, a tak se k Bombay Express dostali. Většina poboček prošla rukama mého tchána.“
„Tím, že mě baví gastronomie a vaření, dostali jsme se k první pobočce, kterou máme v Plzni. V březnu to bylo pět let, co jsme otevřeli, sedm dní před první vlnou covidu, a ustáli to,“ doplňuje manželku Tomáš Pánek.
Narozeniny olomoucké pobočky si chtějí Pánkovi užít. „Naše podnikání bylo hodně ovlivněno covidem, takže předtím slavit nějaké narozeniny vůbec nešlo. Tyto si chceme užít, a to i s našimi zaměstnanci, protože personálně je to kolikrát hodně složité. Musí se vykrývat směny a my jsme všem strašně vděční, že se nám opravdu podařilo stavy zaměstnanců stabilizovat,“ uzavírá Ivana Pánková.