Olomoucký podnik Lobster family restaurant připravil na podzimní měsíce originální menu ze Sardinie. Šéfkuchař František Pospíšil se jel se svým týmem inspirovat rovnou na ostrov ve Středozemním moři, aby hostům mohl servírovat tamní originální recepty.
Italská restaurace Lobster family restaurant v Galerii Šantovka nabízí od začátku září nové menu. Přijďte ochutnat speciality ze Sardinie – druhého největšího ostrova ve Středozemním moři. Každá část Itálie má svou vlastní typickou kuchyni – a o té sardské to platí dvojnásob. Vychází z tradic mnoha generací místních rybářů, pastevců a sedláků a opírá se o maso, zeleninu, ovčí sýry, víno, ryby a mořské plody. Zároveň zde narazíte na různé druhy těstovin či pizzy jako na pevnině. Sardiňané prosluli jako mistři v pečení mladého masa, zejména jehňat, selat a kůzlat – tyto druhy pokrmů samozřejmě najdete i na novém jídelním lístku restaurace.
A co doporučujeme? Vyzkoušejte třeba pečené sele s cuketou a marinovanými ředkvičkami, jehně na víně s pečenou polentou a rajčatovou marmeládou, talíř s čerstvou rybou a mořskými plody s čenekovým aioli, smažený lilek s rajčaty a sýrem stracciatella, špagety s mušlemi a rybím kaviárem, typické sardské těstoviny fregola s mořskými plody nebo čokoládový fondán se zakysanou smetanou, višněmi jako sladkou tečku. Pohodová italská atmosféra spolu s nabídkou ze Sardinie jedině v Lobsteru!
Kompletní nové menu si můžete prohlédnout zde. Přečtěte si také rozhovor s šéfkuchařem Lobsteru Františkem Pospíšilem k novému jídelníčku.