Zpravodajský report z Olomouckého kraje

OLOMOUC - Nový prostor pro komorní hry a workshopy má Moravské divadlo Olomouc. Bude provozovat prostor Sedmička na ulici Sokolská. Spuštění provozu je plánované na listopad.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Začne podzimní sečení trávy podél silnic, které jsou ve správě Ředitelství silnic a dálnic. Při sečení pojedou sekací stroje pomalu podél krajnice.

OLOMOUC - Cyklisté mají více možností, kde parkovat. Město letos vybudovalo 150 parkovacích míst pro kola a koloběžky.

OLOMOUC - Začala nám na výstavišti podzimní výstava Flora Olomouc. Až do neděle se tu budou prezentovat domácí pěstitelé ovoce a zeleniny.

JESENICKO - Hotový je provizorní most v Bělé pod Pradědem na Jesenicku. Původní most tu strhla voda při povodních.

OLOMOUC - Závory budou do budoucna na problémovém přejezdu v Divišově ulici. Na přejezd na Bělidlech, kde došlo loni ke srážce kamionu s vlakem, usadí závory.

PŘEROVSKO - Zrychlí se vlaková doprava mezi Přerovem a Brnem. Nejprve se zrychlí úsek Nezamyslice-Kojetín. Přibude tu druhá kolej a zvýší se rychlost až na 200 km/h. Hotovo má být v roce 2028.

OLOMOUC - S podzimem se začínají v regionu šířit nemoci dýchacích cest. Reaguje na to FNOL. Zakazuje návštěvy na ortopedické klinice a klinice plicních nemocí.

OLOMOUC - Unikátní operaci provedli lékaři ortopedické kliniky fakultní nemocnice. Jako první v Česku sešili roztržené svaly ramene pomocí kolagenového implantátu.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Rychlost řidičů hlídá na pomezí Olomoucka a Šumperska nový radar. Na problematické místo v Nové Dědině ho nechalo umístit město Uničov.

OLOMOUC - Kauzu Vidkun dnes otevře vrchní soud. Před ním stane bývalý krajský policejní náměstek Kadlec, podnikatel Kyselý a bývalý hejtman Rozbořil. Jde o odvolací soud.

OLOMOUC - Velké dopravní výročí slaví dopravní podnik. A to 110 let od uvedení tramvaje č. 16 do provozu. Tato tramvaj je nejstarším vozem v podniku a je funkční.

JESENICKO - Místa, která rozdělila v Jeseníkách uplynulá povodeň, je potřeba spojit. Správa státních hmotných rezerv dnes vypravila do oblasti první z asi 25 provizorních mostů určených do zaplavených obcí.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Na dálnici D1 v Olomouckém kraji si řidiči budou moci natankovat u dvou nových benzínek. Obě nové čerpací stanice jsou již v provozu. Řidiči na tyto moderní benzínky narazí v obou směrech úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou.

OLOMOUC - Olomoucké letní kino, jak ho mnozí znají, končí. Dle provozovatelů jsou důvodem podmínky, které nebyli schopní splnit. Areál by přes zimu měl projít proměnou s jiným provozovatelem. Více zde.

PROSTĚJOV - Jako nové je sousoší Piety v Prostějově na rohu ulic Vrahovická a Smetanova. Památka byla hodně opotřebená a tak ji město nechalo zrestaurovat u akademického sochaře Reného Tikala.

OLOMOUC - Pozor na to, kde parkujete. Městská policie připomíná na svém webu, že tu pokračuje čištění silnic. V úterý řešili rovnou 10 aut zaparkovaných v místech určených k čištění.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Pomoc dobrovolníků poptává před víkendem opět kraj. Na severu kraje poničeném povodní je stále potřeba jejich pomoc.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Nezaměstnanost roste kraji. Za srpen tu Úřad práce zaznamenal přes 17 tisíc uchazečů o práci. Je to asi o 330 lidí víc než v předchozím měsíci.

Olomoucký kraj

Nejbezpečnější silnice v Česku? Olomouc je v první šestce

Během první poloviny roku se v Olomouci událo 583 nehod, z toho bylo 5...

Sršeň v čele ministerstva nebude. Zůstane nejspíš náměstkem

Po odchodu Pirátů z vlády připadlo ministerstvo pro místní rozvoj Starostům a nezávislým. Mezi...

DATAREPORT: Kam jdeš, kočičko? Z třiatřiceti znásilnění jich policie objasnila jednadvacet

Přechází na druhou stranu ulice, při večerních pochůzkách se ohlíží, často telefonuje svým blízkým...

V případu týrání koní na Šumpersku policisté obvinili jednoho člověka

Policisté obvinili v souvislosti s případem dvou desítek koní z pastvy na Šumpersku jednoho...

Střední průmyslová škola v Jeseníku má novou kuchyň. Po povodních v ní začala vařit...

Rekonstrukce gastronomického provozu na Střední průmyslové škole Jeseník byla úspěšně dokončena těsně před začátkem...

Suchánek nebo Sršeň? Dva kandidáti na ministra jsou z Olomouckého kraje

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) má možného nástupce za svého spolukandidáta Ivana Bartoše (Piráti),...