Zpravodajský report z Olomouckého kraje

OLOMOUC - Stávková pohotovost odborů Moravské filharmonie Olomouc neovlivní program filharmonie. Do pohotovosti vstoupily kvůli svému kritickému postoji na sloučení olomoucké filharmonie a divadla.

PŘEROVSKO - Vlaky nepojedou příští týden mezi Kroměříží a Kojetínem. Kvůli údržbě kolejí. Výluka tu bude od pondělí do pátku. Vlakové spoje si převezmou náhradní autobusy.

OLOMOUC - Neparkujte na místech, kde je v plánu blokové čištění. To je jasný vzkaz Technických služeb města Olomouce a městské policie. Ta už letos řešila asi 900 aut, která svým stáním bránila čištění.

ŠTERNBERK - Další opatření kvůli nárůstu počtu útoků skupin mladistvých na další děti podniká radnice. Zvyšuje počet asistentů prevence kriminality ve městě.

OLOMOUC - Městská čtvrť Černovír se stala inspirací pro novou divadelní hru autorské dvojice Miroslav Krobot a Lubomír Smékal. Má název Černo, Vír a její představení bude již brzy v Olomouci.

OLOMOUC - Rozloučili jsme se s pískovou sochou na Horním náměstí. Prostor u radnice zdobila skoro 5 měsíců. Dnes v ranních hodinách sochu rozbil bagr.

OLOMOUC - Od přetrvávající nebo opakovaně se vracející bolesti dokážou pomoci lékaři FNOL. Jako první v republice voperovali pacientovi nový stimulátor, který tiší chronickou bolest.

PŘEROV - Hustá je nyní doprava v Přerově. Až někam pojedete, berte si raději časovou rezervu. Přes město vede objížďka spojená s opravou průtahu Valašského Meziříčí na silnicích 35 a 57.

OLOMOUCKÝ KRAJ - V obavě ze zavlečení akutních nemocí dýchacích cest nyní některé nemocnice zakazují návštěvy. Zákaz návštěv platí na některých odděleních.

LITOVEL - Dnes a zítra je zcela zavřená část silnice 635 v Nasobůrkách, a to od křižovatky směr Haňovice po kruhový objezd u průmyslové zóny. Pokládá se tu nový asfaltový koberec.

OLOMOUC - Najde se nový majitel chátrající cihlové budovy tržnice? Současný vlastník zveřejnil inzerát, že 125 let starý dům na tržnici prodá za 57 milionů korun.

JESENICKO - Sníh už padá v Jeseníkách. Padal v noci na dnešek u vrcholu Malý Děd na trojmezí okresů Bruntál, Jeseník a Šumperk. Byla tu vrstva 5 centimetrů.

PROSTĚJOV - Stav stromů ve městě hlídá po vydatných deštích město. Chce snížit riziko jejich možného pádu. Do kontroly dá radnice přes 200 tisíc korun.

OLOMOUC - Radary ukázňují dopravu. Od ledna do konce srpna zachytily čtyři stacionární radary v ulici Okružní, Švabinského, Přerovská a Dalimilova přes 13 tisíc překročení rychlosti.

OLOMOUCKO - Finišuje rekonstrukce rozbitého průtahu v Horce nad Moravou. Práce mají více jak měsíc zpoždění, ale již brzy skončí. Průjezd stavbou bude možný od zítra.

OLOMOUCKO - Boj v hybridní válce cvičí vojáci v újezdu Libavá na Olomoucku. Cvičení v boji s falešnými info a psychologickými operacemi tu mají vojáci Česka, USA, Slovenska, Německa a Maďarska. Děj stojí na zkušenostech s válkou na Ukrajině. Více zde.

OLOMOUCKÝ KRAJ - Stav nebezpečí v obcích OLK zasažených nedávnou povodní bude delší. O 30 dní prodloužila končící stav vláda na žádost kraje. Zjednoduší to administrativu a umožní to rychlejší opravy. Více zde.

OLOMOUC - Nová dřevěná střecha zdobí vstup do Bezručových sadů od vily Primavesi v Olomouci. Nad Michalskými schody je nová modřínová krytina. Ta předešlá vydržela 20 let.

OLOMOUCKO - Resort obrany zkoumal, jestli lidé v obci Libavá pijí radioaktivní vodu. Neprokázalo se, že by voda ze zdejšího armádního zdroje nebyla pitná. Obec chce ale do budoucna najít jiný zdroj.

Olomoucký kraj

Horka nad Moravou má novou silnici. Otevření zdržely komplikace s podložím

Po půlroční rekonstrukci byla v Horce nad Moravou slavnostně otevřena nová silnice, která významně...

Motorová paliva v Olomouckém kraji od minulého týdne opět zdražila

Pohonné hmoty v Olomouckém kraji druhý týden po sobě zdražily o desítky haléřů. Litr...

Po povodních už tu budou tři provizorní mosty. Dva z nich ve Vápenné

Státní správa hmotných rezerv (SSHR) o víkendu předala do oblastí zasažených záplavami další tři...

Žalobce žádá pro bývalého policejního náměstka z kauzy Vidkun pět let vězení

Žalobce žádá pro bývalého olomouckého krajského policejního náměstka Karla Kadlece souzeného v kauze Vidkun...

VIDEO: Takhle vypadaly jesenické ulice během povodní. Hasiči zveřejnili záběry z cisterny.

Před měsícem, v polovině září, zasáhly zejména severní Moravu ničivé povodně. Hasičský záchranný sbor...

Výskyt respiračních onemocnění v kraji překročil epidemický práh. FNOL omezuje návštěvy

Olomoucký kraj překročil epidemický práh. Nemocnost s respiračními infekcemi v minulém týdnu dosáhla 1...