Olomoucké kino Metropol ovládne v neděli 13. února gastronomie. Program tvoří projekce filmu BOD VARU, který si získal diváky na festivalu v Karlových Varech, a debata herce a foodbloggera Lukáše Hejlíka s michelinským šéfkuchařem Romanem Paulusem.
„Gastrodrama režiséra Philipa Barantiniho BOD VARU je natočené na jeden záběr a získalo pověst senzace hned po světové premiéře v hlavní soutěži 55. ročníku MFF Karlovy Vary, “ uvádí Denisa Wasiewiczová, programová vedoucí kina.
Dechberoucí snímek BOD VARU vás zavede do londýnské restaurace, kde nic nejde podle plánu. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže.
Ve spolupráci s distribuční společností Aerofilms proběhne po filmu debata s Romanem Paulusem, kterou bude moderovat Lukáš Hejlík, milovník jídla a díky jeho projektu Gastromapa také vlivný foodbloger.
„Roman Paulus je legenda české gastronomie. Za jeho působení získal Alcron Hotel Prague svou mischelinskou hvězdu a k Olomouci má blízko, neboť si tady v loňském roce si otevřel Bistro Paulus,“ dodává Wasiewiczová
Vstupenky jsou v prodeji na pokladně kina a stránkách www.kinometropol.cz