Zloděj se vloupal do několika domů a zcizil kola za desetitisíce

145

Policie už v pátek 30. července přijala oznámení o ukradeném kole, které měla žena ve sklepě na ulici Kozlovská v Přerově. Nebyl to však jediný případ, který se za celý víkend stal.

V suterénu domu zloděj vypáčil kovovou petlici, aby se dostal do sklepa. Z něho pak ukradl dámské jízdní kolo i s cyklotaškou a dalšími doplňky,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Poškozené tak zloděj způsobil škodu pře 17 tisíc korun.

V ten samý den zmizelo další kolo z oplocené, ale neuzamčené zahrady. Případ se stal také v Přerově v ulici Velké Novosady. Starší žena, které kolo patřilo škodu vyčíslila na 40 tisíc korun.

„V neděli se na nás se stejným problémem obrátil muž, který bydlí na ulici Dvořákova. Také on přišel o dvě kola, které měl ve sklepě domu na uvedené adrese. Dámské a pánské jízdní kolo v hodnotě necelých 15 tisíc korun měl poškozený uzamčené lankovým zámkem k sobě,“ řekla Vaňharová.

Další případ se pak stal v Hranicích. Tentokrát neznámý pachatel ukradl dvě závodní kola v celkové hodnotě 51 tisíc korun.